Жұмыстың тақырыбы: «Шайдың тарихы» Бағыты: Қоршаған орта – экология , жаратылыстану Орындаған: Жексембі Бақдаулет Сыныбы: 4 «
Размер файла: 49.23 KB
«Шәйдің тарихы»,Аннотация Зертеу жұмысында орындаушы шайдың тіршілікке қажетті құндылығына, тарихына тоқталған. Шай ішу қазақтың ұлттық дәстүріне айналды. Бүгінде еліміздің 99% күн сайын шай ішуді әдетке айналдырған. Адамдардың тең жартысы күніне бұл сусынның 4 кеседен астамын тұтынатынын білдіреді. Ғылыми зерттеу жұмысынның негізгі мақсаты өз бойындағы дарындылықты жүйелі жүзеге асыру жолында ізденісін тиянақты жеткізе білген. Андатпа Бұл жоба қазақ халқының сусыны – шайдың пайдасын зерттеуге арналған. Шай ағашы – 100 жыл өмір сүретін көпжылдық өсімдік. Бұл сусын адам денсаулығына өте пайдалы. Жобада шайдың шығу тарихы, емдік қасиеттері және зияны туралы толық айтылған. Жобаның негізгі мақсаты: Шай тарихын білу арқылы оның адам ағзасына пайдасы мен зиян әсерін айқындау.Түрін,құрамын саралай отырып,даярлау әдісін меңгеру. Дұрыс әзірленген шай адам организміне жақсы әсер ететінін зерттеу.