Тамыр бөлімі
БЕСПЛАТНО
Размер файла: 1.89 MB
1. Барлық өсімдіктердің тұқымдары, негізінен, органикалық заттардан тұрады. 2. Бидай, жүгері, күріш дәндері майларға бай. 3. Асбұршақ , үрмебұршақ тұқымдарында көп мөлшелерде нәруыз болады. 4. Күнбағыс, зығыр,майкене ( келщевина)- майлы дақылдар. 5. Балуыз(клейковина)- өсімдік крахмалының ерекше түрі. 6. Балуыз — өсімдік нәруызы. 7. Ұрығы мен эндоспермі зақымданған тұқым тезірек өседі. 8. Қоректік заттар қоры тұқымның өнуінің маңызды шарты болып табылады. 9. Егу үшін едәуір ірі тұқымды іріктеп алады, себебі одан жақсы өскін өсіп шығады