Сыныптан тыс шара 8 сынып
Размер файла: 125.80 KB
Сабақтың мақсаты: а) тамақтану режимі және жеке бас гигиенасы ережелері, ас қорыту жолы қызметінің бұзылу себебі туралы білім беру, ас қорыту жүйесін қайталау, ас қорыту жүйесі мүшелерінің және ішек құрт ауруларының алдын алу. б) тамақтану гигиенасы мен ережелерін физиологиялық тұрғыдан негіздеу, ойлау қабілеттерін дамыту. Ас қорыту жүйесі бөлімі бойынша алған білімдерін тереңдету.Қосымша деректерді қолдану арқылы танымдық қызығушылық арттыру. в) ішекте астың қорытылуына ішімдіктің әсерін түсіндіру, тамақ ішу ережесін сақтауда өзін-өзі бақылау дағдысын қалыптастыру, тамақтың сапасы, сақталу мерзімі, санитарлық-гигиеналық дағды, салауатты өмір сүруге тәрбиелеу.