Сәбит Мұқанов. «Жылқы»

Размер файла: 32.13 KB

Жылқы малы туралы әңгімелеу Жылқының төлі—құлын. Жылқының сүті—қымыз. Жылқының пірі—Қамбар ата. Жылқының етінен жасалатын тағамдар—қазы,қарта. Жылқының құйрығынан қай аспаптың шегі жасалады?— қобыз. Жылқыны қалай шақырады?—құраулап. (Барлығы «қ» әрпінен басталып тұрғанын аңғарту) «Бір сөзбен айт» әдісі Дәлел Өзге малдың етінен күшті, қуатты, құрттаса таза етіне жеткенде өліп қалады. Өкпе ауруына ем, ол сүтінің өте күштілігінен. Жылқының терісінің исіне жылан жоламайды, жылан шаққан адамға аттың аттың терін ішкізсе, мың да бір ем, терісі асыл болғаны. «Ыстық орындық» әдісі бойынша 3 Топтың ішінен үш оқушы шығып. Мәтінді талдайды. Басқа оқушылар сұрақ қояды.

Чтобы скачать файл нужно иметь активную подписку

Купить подписку