«Бауырсақ-ұлттық тағам!»
Размер файла: 3.59 MB
Бұл жұмыс нан өнімдері және оның қолдану аясымен қоса, нан өнімі түрі-бауырсақ туралы кең көлемде деректер келтіріле отырып зерттелінген. Өзіне таныс деректі затты ала отырып, бауырсақтың адам ағзасына пайдасы туралы және оның пісірілу жолдары туралы тың материалдармен тақырып өзектілігі ашылған. Нан мен бауырсақтың қасиеті мен қоғам өміріндегі маңыздылығы ерекшеленген. Зерттеудің мақсаты: нанның қасиеті, бауырсақтың түрлері туралы түсінік бере отырып, нан-азық атаулының анасы екеніне көз жеткізу. Қай халық, қай жұрттың болмасын нан қадіріне жетпейтіндері жоқ екендігін, нан бар жерде жан бар екені туралы айтып өту. Нанды қадірлеуге, қастерлеуге тәрбиелеу.